”Herätä Tunteita” painotti Petri Matero ensimmäisessä laboratoriossa 8.12.2021

Pakkasta ulkona – 21,5 C Hyvinkäällä, mutta ensimmäinen laboratorio starttasi silti lämpimässä tunnelmassa. Aamun valjetessa alueen yrittäjät saapuivat paikalle ja lämmin kahvikuppi kädessä starttasimme tapahtuman käyntiin. Sveitsin upea kokoustila Orava oli täynnä puhetta ja verkostoitumisen iloa.

Aluksi kerrottiin EU-rahoitteisesta hankkeestamme, jota HelsinkiNorth & Hyria koulutus Oy yhdessä vetävät. ”Haluamme olla avuksi alueen matkailuyrittäjille, teemme hanketta vain heitä varten” – toteaa HelsinkiNorth ry:n toiminnanjohtaja Roni Pakkala. Siksi on tärkeää, että saamme kuulla yrittäjien mielipiteitä, mitä he tarvitsevat ja mikä auttaa heitä kehittämään omaa toimintaansa.
Erityisen iloinen on Hyrian matkailun kouluttaja Sini Rauhala, koska hankkeen avulla saadaan oppilaitosyhteistyötä uudelle tasolle. Uusimman tietotaidon jakaminen oppilaitoksen ja yrityksien välillä sekä työllistymismahdollisuuksien edistäminen ovat myös hankkeen etunenässä.

Päivän pääesiintyjänä oli myynnin rockstara, diilifinalisti Petri Matero. Hän johdatti meidät markkinoinnin sekä asiakaskokemuksen saloihin ja peräänkuulutti erityisesti sitä tunnetta, joka asiakkaalle aina jää. Asiakaskokemuksen merkitys on koko ajan tärkeämpi ja siihen kannattaa yrityksien kunnolla keskittyä. Tunnista ja laadullista se!

Yhdessä Materon ja yrittäjien kanssa pohdimme matkailijan asiakaspolkua, mitä kaikkea se pääsääntöisesti sisältää ja miten siitä saadaan toimiva kokonaisuus. Lisäksi Matero painotti lisämyynnin perään, jota matkailualalla voisi tarjota vielä paljon enemmän. Tässä olikin hyvä pohdinnan paikka meillä kaikilla. Kävimme myös workshopissa erilaisia markkinoinnin käytännön asioita jokaisen yrityksen kohdalla läpi, joita voimme vahvistaa arjessa.

Iloista meininkiä, verkostoitumisen energiaa ja ennen kaikkea uusia ajatuksia oman yrityksen toimintaan! Siinä tiivistetystä päivän anti. Milloin on seuraava laboratoriopäivä – kysyi jo joku 😊

Laboratorioita luvassa lisää keväällä 2022. Seuraa matkaamme ja Tule sinäkin mukaan – yhdessä ollaan enemmän!

LISÄTIETOJA:

Roni Pakkala

Projektipäällikkö

+358 40 661 6274

roni.pakkala@helsinkinorth.fi

HelsinkiNorth ry

Sini Rauhala

Hankevastaava

+358 40 610 4706

sini.rauhala@hyria.fi

Hyria koulutus Oy