16.11.2022 

Palvelumuotoilu sanan kuulee nykyään aika useasti, mutta miten sitä tehdään? 

Alueen matkailun vetovoimaa halutaan nyt yhdessä yrittäjien kanssa kovasti nostaa ja päätimme ottaa palvelumuotoilun keinot nyt haltuun? Hyriasta asiantuntija Tarja Jaakkola oli kertomassa, mistä oikein on kyse ja tärkeää onkin miettiä asioita juuri asiakkaan kantilta. Mitä hän haluaa, kokee, toivoo, näkee? Miten voimme muotoilla hänen palvelukokemusta? 

Tutustuimme tarkemmin jokaiseen yritykseen ja lähdimme miettimään, miten asioita voisi kehittää ja löytyisikö yhteistyökumppaneita? Olisiko meillä yrittäjiä, jotka voisivat tehdä yhteistyötä tai ostaa vaikka toisiltaan palveluita? 

Tarjalla oli hyvät inspiroivat keinot näihin ja mietimme eri korttien ja pienten esineiden avulla näitä asioita. Välillä tekee hyvää hullutella ja ajatella asioita myös ihan ”laatikon ulkopuolelta”.  

Listasimme myös tarkemmin, mitä yrittäjät toivovat alueen matkailulta, miten sitä pitäisi vahvistaa sekä ketä ovatkaan alueen tärkeimmät kohderyhmät. Millaiset matkailijat tulevat alueelle tällä hetkellä ja ketä me tavoittelemme? 

Kahdeksi suureksi pääryhmäksi nousi yksittäiset matkailijat sekä ryhmämatkailijat, erityisesti yritys-, ja tykypäivän ryhmät. 

Päivä oli täynnä ideoit alueen kehittämiseksi ja tunnelma oli mukavan leppoisa. Tästä jatketaan parin viikon päästä!

30.11.2023

Hullutkin ideat tuotteeksi! 

Tänään Hyrian asiantuntija Heli Hajda astui estrarille ja veti laboratoriopäivän. Helillä on pitkä kokemus matkailu- ja tapahtuma-alalta ja päivän aluksi kuuntelimmekin hänen inspiraatiotarinan. Heli on perustanut kollegoidensa kanssa aikoinaan Elämystaikurit ja kehittänyt, mitä erilaisimpia tuotteita. Tuotteet ovat olleet vuoden ajasta riippuen, sisällä tai ulkona, musiikkia tai actionia! Kaikenlaista mahtavaa ja ennen kaikkea, mistä ne ideat syntyvät? Useimmiten jostain hullusta päähänpistosta ”koitetaanko vaikka…” 

Tämän jälkeen herättelimme pienten ryhmätehtävien kautta aivonystyrät oikeille käyrille ideariihtä varten. Keksimme hulluja asioita, nauroimme ja ideoimme. Jaoimme lopulta yrittäjät kahteen eri ryhmään sparrailemaan toisiaan. Jokainen sai kertoa omat tämänhetkiset tuotteensa, ja mitä apua tai tarvetta heillä olisi näihin liittyen. Tästä yrittäjät pitivät kovin! 

Lopuksi yrittäjät etsivät mahdollisia ”sopivia yrityksiä”, joiden kanssa he voisivat tehdä yhteistyötä. Tästähän on helppo aloittaa, kun ollaan saman pöydän äärellä Hyrian Uumossa viljapeltojen keskellä.  

Ensi kerralla palataan taas somemaailman saloihin! 

LISÄTIETOJA:

Roni Pakkala

Projektipäällikkö

+358 40 661 6274

roni.pakkala@helsinkinorth.fi

HelsinkiNorth ry

Sini Rauhala

Hankevastaava

+358 40 610 4706

sini.rauhala@hyria.fi

Hyria koulutus Oy