”Panosta sisältöön” ja emme ole enää hukassa netissä – 9.3.2022

HelsinkiNorthin ja Hyria Laboratoriesin toinen labrapäivä starttasi harmaana ja pikkupakkasen sävyttämänä, mutta osallistujat pääsivät heräämään päivään Scandic Hyvinkään runsaalla aamiaisella. Kun vatsat olivat täynnä, pääsimme sammuttamaan tiedonjanoa Kuulun kouluttaja Eveliina Paunosen kanssa.

Päivän agendana oli tutustua hakukoneoptimointiin, ja koulutus aloitettiin tutustumalla toisiin, koska paikalla oli myös ensikertalaisia, mikä on mahtavaa!

Ensin avasimme hieman sitä, mitä hakukoneoptimointi ylipäätään tarkoittaa ja sen jälkeen lähdimme syventämään aihetta. Eveliina selvitti osallistujille, miten tärkeää nykyään on olla helposti löydettävissä Googlesta, ja pohdimme yhdessä, miten kuluttaja hakee tietoa ja millä saisimme omalle yritykselle näkyvyyttä hakukoneiden viidakossa.

Päivän aikana käsiteltiin muun muassa löydettävän sisällön suunnittelua, avainsanastrategiaa ja hakukoneystävällistä sisällöntuotantoa.

Aihe on laaja, ja siitä syntyi paljon keskustelua, mutta Eveliina upeana ammattilaisena selitti asioita hyvin ja ymmärrettävästi, ja hän myös pisti kaikki töihin testaamaan Googlen hakusanoja ja muita hyödyllisiä työkaluja. Kaikki saivat myös kotitehtäviä, joita tullaan avaamaan seuraavassa laboratoriossa, joka on jo parin viikon päästä!

Laboratorioissa pyritään oppimaan ja verkostoitumaan, ja tämä meininki oli vahvasti läsnä tässä päivässä. Koulutuksen jälkeen puheensorina oli vielä vahva ja uusia suunnitelmia lähdettiin hiomaan.

23.3. jatketaan Eveliinan kanssa, aiheena digitaaliset työkalut. Matkailualan yritykset nyt mukaan ilmoittautumaan ja oppimaan uutta digiviidakossa seikkailusta!

LISÄTIETOJA:

Roni Pakkala

Projektipäällikkö

+358 40 661 6274

roni.pakkala@helsinkinorth.fi

HelsinkiNorth ry

Sini Rauhala

Hankevastaava

+358 40 610 4706

sini.rauhala@hyria.fi

Hyria koulutus Oy