Kestävän kehityksen asialla – 13.9.2022

Johda sydämellä, tiedolla ja tunteella!

Näitä sanoja Anu Nylund painotti heti labran alkuun, kun päivän aiheemme digitaalinen vastuullisuus ja uudistava matkailu starttasi Mäntsälän Sarvikodalla.

Nuotion loimussa ja nokipannukahvien äärellä kaikki vakuutuimme heti näistä sanoista. Anun yritys on Mood of Finland, joka haluaa toimia paremman tulevaisuuden puolesta ja se näkyi koko koulutuspäivän aikana hyvin. Matkailun pitää tuoda hyvinvointia kaikille; matkailijoille, yrittäjille sekä paikallisille! Uudistavan matkailun termi on ehkä vielä vähäisesti käytetty Suomessa. Ulkomailla termi on jo tunnetumpi ja Anu on opiskellut paljon aihetta ja termin määritelmää vielä päivitetään. Hän haastoi meitä miettimään erilaisia puolia asiasta. Esimerkiksi, kun tuotetaan matkailupalveluita, miten oikeasti löydetään yhteys luontoon? Miten tuotetaan hyvinvointia meille, matkailijoille ja luonnolle?

Keskustelimme myös päivän polttavista aiheista kuten ilmastonmuutoksesta ja hiilidioksidipäästöistä. Tiedätkö sinä sinun oman hiilijalanjälkesi? Sen voi muuten selvittää nopeasti esim. Sitran sivuilta elämäntapatestissä,  tai vaikka ilmastodieetti-sivujen kautta. Ilman tätä tietoa ja ymmärrystä on hankala vertailla päästöjen suuruusluokkia.

Pääsimme myös pelaamaan hauskaa Mood of Finlandin kehittämään vastuullisuuspeliä. Tämän avulla oli helppo nähdä konkreettisesti omia tekoja vastuullisuus asioissa, plus se oli tosi hauskaa! Anu neuvoi kaikkia ensin pienentämään hiilijalanjälkeä ja sen jälkeen vasta kompensoimaan. Tämä herätti paljon ajatuksia ja uskon, että kaikki ryhdymme toimiin!

Tiedolla johtaminen perustuu luotettavaan dataan ja sen avulla ymmärretään paremmin, mitä asioita ja toimenpiteitä tulisi tehdä asioiden parantamiseksi. Saimme päiväin aikana paljon hyviä konkreettisia esimerkkejä, mitä nämä asiat voisivat olla meidän alalla. 

Asia on iso ja mielenkiintoinen ja tällä teemalla jatkamme vielä seuraavan labran 4.10.2022 – Tervetuloa kaikki sinne!

LISÄTIETOJA:

Roni Pakkala

Projektipäällikkö

+358 40 661 6274

roni.pakkala@helsinkinorth.fi

HelsinkiNorth ry

Sini Rauhala

Hankevastaava

+358 40 610 4706

sini.rauhala@hyria.fi

Hyria koulutus Oy