Viestintää kaikilla aisteilla vastuullisuudesta – 4.10.2022

Hiekkatie, puut ruskan väreissä ja kohti Solttilan Majaa, jossa vietimme laboratoriopäivän aiheella “vastuullinen viestintä ja uudistava matkailuosa 2”. Päivän asiantuntijana oli meillä Mood of Finlandin Anu Nylund. Aamun aluksi otimme katsauksen Visit Finlandin STF-ohjelmaan. Mitä se oikein tarkoittaa, kenelle sitä tehdään, mitä hyötyä ja kauanko homma kestää? Anu osasi vastata kaikkiin kysymyksiin ja vakuutuimme myös, että tämä olisi monelle yritykselle hyvä homma.  

Sitten itse viestintäaiheeseen ja alkusanoiksi Anu totesikin, että “ei jumiteta vain markkinointiviestintään”. Viestinnän tulee olla kaikilla aisteilla, myös paikan päällä. Mitä paikassa nähdään, kuullaan, haistetaan ja maistetaan. Anu kannusti myös heti aloittamaan vastuullisuudesta viestiminen, ihan jo pienin askelein. Mitä tekoja sinä teet ympäristön hyväksi ja, miten siitä voisi kertoa muille? Viestinnässä kannattaa ehdottomasti käyttää myös vastuullisuudesta kertovia kuvia. Sosiaalisen median maailmassa # ovat tärkeässä roolissa ja kannattaa huomioida myös ne. Mitä # sinä yrityksesi vastuullisuusasioissa lähtisit käyttämään? 

Anulla on ihana tapa viedä asiat myös heti käytäntöön, pohdintoja ja pelejä käyttäen. Nämä auttavat herättelemään yrittäjien omia ajatuksia vastuullisuusteoista ja niistä viestimisestä. Myös sana “eettinen koodi” herätti paljon mielenkiintoa ja jokainen yritys voi tehdä oman koodinsa. Päivä oli antoisa, paljon keskustelua ja ajatuksia herättävä. Mitkä ovat sinun # joilla viestit vastuullisuudesta?  

#vastuullisuus #kestavakehitys #uudistavamatkailu 

LISÄTIETOJA:

Roni Pakkala

Projektipäällikkö

+358 40 661 6274

roni.pakkala@helsinkinorth.fi

HelsinkiNorth ry

Sini Rauhala

Hankevastaava

+358 40 610 4706

sini.rauhala@hyria.fi

Hyria koulutus Oy