Mistä on parhaat perhelomat pienten lasten kanssa tehty? 

Ylläreistä, älliköistä, hyppelystä, kiipeilystä, lyhyistä etäisyyksistä, superhyvästä ruoasta ja niistä omimmista ihmisistä kaikessa hauskassa mukana. Miten tämä sitten käytännössä järjestetään? Vastaus on HelsinkiNorth – tylsyyden vastakohta, helppouden perikuva ja niin lähellä, ettei takapenkillä ehdi pitkästyä. HelsinkiNorth tarjoaa lapsiperheille kaiken mahdollisen vauhdista rauhalliseen, seikkailusta lepoon ja täyden palvelun paketeista omatoimiseen lomailuun.

Sveitsissä rentoutuvat myös vanhemmat

Hyvinkään Sveitsi kuulostaa niin jännältä paikannimeltä, että pakkohan sitä on lähteä katsomaan. Vuoria ei valitettavasti ole vastassa, mutta mahtava harju löytyy ja ihanan metsäinen Sveitsinpuisto ulkoilu- ja retkeilyreitteineen sekä jännääkin jännempi SeikkailuSveitsi.

Seikkailusveitsi on hilpeästi hurja ja tarpeen tullen hitusen haastavakin kiipeilypuisto, joka koostuu kymmenestä köysiradasta, jotka on ripustettu 1–15 metrin korkeuteen. Pienet yli 90 senttiset seikkailijat kiipeilevät naperoradalla ja 120 senttiset ja sitä pidemmät hurjimukset varsinaisella köysiradalla. SeikkailuSveitsin kruunu on jääkautisen suppakuopan yli rakennettu vaijeriliukurata Mega ZipLine, jolle kertyy korkeutta lähes 40 metriä ja mittaa kaikkiaan puoli kilometriä.

Jos maastopyöräilemään mielit, Sveitsi Rent on tehnyt maastopyöräilystä ja luonnossa liikkumisesta uskomattoman helppoa koko perheelle. Sveitsi Rentistä vuokraat maastopyörät vaikka koko perheelle. Valikoimasta löytyy fatbikeja sähköllä ja ilman. Pienimmät pyörät soveltuvat noin 140 cm korkuisille kuskeille ja sitä pienemmät saadaan matkaan mukaan hauskasti pyöräkärryllä. Paikan päältä saat käyttöösi myös muut pyöräretkelle tarvittavat välineet.

Reitit ovat hyvin merkittyjä. Pyörään voi kiinnittää vuokraamolta saatavan gps-laitteen. Näin et vahingossakaan eksy, vaan päinvastoin löydät mitä mukavimpiin paikkoihin, eväs- tai uintitauolle. Sveitsi Rent auttaa mielellään reittien suunnittelussa ja tarvittaessa mukaan saa myös oppaan, oli kyseessä sitten oma perhe tai ryhmä.

Mahtavat lomaseikkailut ansaitsevat vertaisensa tukikohdan. Harjun päällä sijaitseva Hotel Sveitsi on niin ihana, että siellä voi viihtyä, vaikkei lähtisi mihinkään. Hotellissa sijaitsevassa à la carte -ravintola Karhunpesässä on tarjolla alkuillasta lähtien herkullisia annoksia kaikkiruokaisille mesikämmeni… perheenjäsenille. Ja jos nälkäkiukku iskee ennen sitä, loma-aikoina hotellin sydämenä sijaitseva ravintolatila hoitelee tilanteen tarjoamalla purtavaa buffetmuodossa.

Hyvän ruuan jälkeen jaksaakin taas touhuta! Mikäli sattuu sadepäivä tai muuten tekee mieli sisätekemistä, Hotel Sveitsin yhteydessä sijaitsee kaikkien lasten ja nuorten suosikki, sisäaktiviteettipuisto SuperPark. Jo paikan nimi saa lasten sukat pyörimään, saati sitten skeittaus, scoottaus, trampalla hyppiminen ja sukellus foam-altaaseen. Päivä vierähtää kuin huomaamatta liukumäissä ja kiipeillessä. Ja pakkohan aikuistenkin on kokeilla pesistutkaa tai Superjefua. Hauskaa ja aktiivista tekemistä on paljon!

Pitkästä päivästä palautumiseen sopii rentoilu altaalla, mikä onnistuu helposti, sillä hotellin yhteydessä sijaitsee Hyvinkään Sveitsin legendaarinen ja perinteikäs uimala, joka tarjoaa ihanat ulko- ja sisäaltaat niin aikuisille kuin lapsillekin. Tärkeä tieto vanhemmille: matalimman lastenaltaan syvyys on turvalliset 0,2–0,65 m!

Illalla vielä jotain hauskaa… Miten olisi leffa ihka oikeassa leffateatterissa? Voiko tämä enää helpommaksi mennä, kun leffateatterikin löytyy saman Hotel Sveitsin käytävän päästä? Ei tarvita autoa, ei sadekamppeita eikä muutakaan härdelliä.

Nämä kaikki ja muut lomasta loman tekevät tarkoin harkitut ja rakkaudella toteutetut yksityiskohdat odottavat perheseikkailijoita Hyvinkään Sveitsissä. ❤️

Muita ihania perhekohteita

Hyvinkään keskustan tuntumassa sijaitsee vaikuttava Suomen Rautatiemuseo. Vanha rautatieasema tiilisine veturitalleineen – tästä miljööstä ei tunnelmaa puutu. Peremmälle museoon astuttaessa ei voi kuin ällistyä; toinen toistaan suurempia, komeampia ja mahtipontisempia vetureita ja vaunuja kertovat suomalaisen rataliikenteen tarinoita menneiltä vuosisadoilta aina näihin päiviin saakka. Tapahtumapäivinä museon laiturilta noustaan elämyksellisesti museojunan kyytiin. Museoalue pitää sisällään myös kahvilan, askartelu- ja puuhatilan, sekä erityisesti lapsille suunnatun puistojunan sekä museokaupan. Rautatiemuseo on mitä mainioin hellepäivän kohde: vaunuhalleissa on nimittäin miellyttävän viileää.

Hyvinkään reissun tuliaiset napataan tietysti Kauppakeskus Willan monipuolisesta tarjonnasta. Willa kutsuu ostoksille myös ihan muuten vain: yli 100 liikettä ja ravintolaa saman katon alla. Vinkki jälleen pienten vanhemmille: Willasta löytyy yksi parhaimmista yleisistä lastenhoitotiloista, joissa kirjoittaja on koskaan käynyt.

Mäntsälästä noin kymmenen kilometriä luoteeseen sijaitsee luontoelämyksiä tarjoava Elämyksen Taika. Miltä kuulostaisi melontaretki ihanan kiemurtelevalla Mustijoella? Inkkarikanoottireissulle voi osallistua jopa noin neljävuotiaat huoltajansa kanssa. Retken päätteeksi letut ihanassa Lapin kodassa maistuvat mainioilta. Villiyrttiretkellä tutuksi tulevat syötävät kasvit, niiden monimuotoisuus sekä loistavat ravintoarvot.

Kymmenen minuutin matkan päässä Elämyksen Taiasta, Mäntsälän Hirvihaarassa sinua odottaa ihanan tunnelmallinen Majatalo Elsa. Huoneista avautuva maalaismaisema pysäyttää kauneudellaan ja rauhallisuudellaan. Aamulla voi herätä tuoreen pullan tuoksuun, sillä samassa talossa sijaitsee Leipomo Viljaherkku, jonka herkut voi napata matkan jatkuessa evääksi tai kotiinviemisiksi.

Kesälomaseikkailu jatkuu! Nyt lähdetään Nurmijärven Klaukkalaan. Nimittäin alpakat odottavat! Ali-Ollin Alpakkatila Klaukkalassa on alpakoiden, aasien, ponin, degu-marsujen ja muutamien muiden karvaisten kavereiden kotitila. Eläinystävien tapaamisen lisäksi tilan puodista löytyy muun muassa alpakan villaa ja siitä valmistettuja valmiita asusteita. Tiesitkö muuten, että alpakanvilla ei kutita ja sitä voivat käyttää useimmat villa-allergikot. Se on yksi hienoimmista villakuiduista maailmassa.

Lue lisää blogiartikkeleita:

Kokous- ja retkijärjestäjän HelNo -lista

Kokous- ja retkijärjestäjän HelNo -listaPitäisi järjestää seminaari, virkistyspäivä, kokous, yritysjuhlat tai tyky-päivä? Meillä on tarjota lista, joka kattaa vaativammatkin toiveet. Miltä kuulostaisi nopea siirtyminen kohteeseen ja enemmän aikaa paikan päällä,...

Treffeillä puusta punaiselle matolle – HelNo vai HelYes?

Treffeillä puusta punaiselle matolle - HelNo vai HelYes?Miksi käyttää aikaa matkustamiseen, kun voi käyttää aikaa perillä oloon? Vain tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta olet jo lomatunnelmissa. HelsinkiNorthin matkailukohteet, komeat maisemat ja monipuoliset...

Reissuun vanhempien kanssa – HelNo!

Reissuun vanhempien kanssa – HelNo!Vai sittenkin joo! HelsinkiNorth on vastaus teinejä sisältävän perheen lomatoiveisiin sekä pelastus jo siinä hetkessä, kun keskustelua viritellään. Siis vanhemmat, ei huolta - me tiedämme, mihin kannattaa suunnata kesälomalle teinien...

Tunti Helsingistä ja se on HelNo to boredom!

Tunti Helsingistä  ja se on HelNo to boredom! Valmiina kesälomaseikkailuun? Hyvä - sitten mennään! Ajomatka Helsingistä kestää vain tunnin, koska päämääränä on HelsinkiNorth!Jos et ole vielä kuullut, HelsinkiNorth on tämän kesän ykköslomakohde kaikille kotimaassa...