Reissuun vanhempien kanssa – HelNo!

Vai sittenkin joo! HelsinkiNorth on vastaus teinejä sisältävän perheen lomatoiveisiin sekä pelastus jo siinä hetkessä, kun keskustelua viritellään. Siis vanhemmat, ei huolta – me tiedämme, mihin kannattaa suunnata kesälomalle teinien kanssa ja mitä näiden teinien kanssa voi lomalla tehdä. Kuten pienemmät lapset, myös nuoriso arvostaa korkealle lyhyitä etäisyyksiä, hyvää ruokaa ja kivaa tekemistä. No sitähän riittää, joten HelNo to boredom!

Reitti teinien sydämiin rakennetaan varaamalla alkuun hyvä hotelli. Hyvinkäällä sijaitseva Hotel Sveitsi ei ole pelkästään hyvä ja viihtyisä hotelli, vaan nuorison suhteen nerokas kokonaisuus, sillä siellä on kaikkea ja nyt painotetaan sanaa KAIKKEA!

Aloitetaan ruuasta. Kuka voisi vastustaa hotellin herkullista aamupalaa? Eivät ainakaan teinit. Ja kun aamupalasta päästään, buffet-pöydät katetaan nuorison suosikkiruuilla ja sitä kaikkea on tarjolla pitkin päivää. Jos mieli tekee à la carte -annoksia, ravintola Karhunpesä avautuu alkuillasta ja pitää nälän loitolla, kunnes on aika jälleen aamupalan…

Ja kun on syönyt hyvin, jaksaa touhuta. Ja kyllä, myös nuoriso rakastaa touhuamista, kunhan se on oikeasti hauskaa ja jännittävää. Sellaista on – kuinkas ollakaan – tarjolla aivan hotellin vieressä. Seikkailupuisto SeikkailuSveitsi koostuu kymmenestä erillisestä köysiradasta. Radat on rakennettu puihin 1–15 metrin korkeuteen ja reittejä löytyy jokaiseen makuun helpoista mediumin kautta extremeen. Radan kruunu on jääkautisen supan yli rakennettu vaijeriliukurata Mega ZipLine, jolle kertyy mittaa puoli kilometriä ja korkeutta huimat 40 metriä.

Vau-fiiliksiä on tarjolla lisää hotellin toisella puolella, nimittäin polkupyörävuokraamo Sveitsi Rent vuokraa “perinteisiä” sekä E-Fatbikeja ja niillä voi lähteä omatoimisesti pyöräilemään pitkin upeaa Sveitsinpuistoa. Opastetut reitit lähtevät suoraan vuokraamon ovelta ja niitä riittää 40 kilometrin edestä. Jos kypärät jäivät kotiin, ei hätää, ne kuuluvat vuokrahintaan. Paksurenkaisilla pyörillä ajaminen on uskomattoman hauskaa ja helppoa. Tunnin jälkeen olet jo melkein ammattilainen!

Hauskasta puheen ollen, nuoret tietävät, että sen synonyymi on SuperPark. Jo nimen mainitseminen saa sukat pyörimään, sillä tarjolla on superisti kaikkea kivaa: skeittausta, scoottausta, trampalla hyppimistä ja sukellus foam-altaaseen. Ja jos kiipeily maittaa vielä köysiratojen jälkeen, voi sitäkin jatkaa Superparkin sisätiloissa. Ja mikä olisi hauskempaa, kuin haastaa teini superjefu- tai pesislyöntiotteluun? Yhdessäolo ja tekeminen on kivaa!

Rautatiemuseosta onkin sitten vain lyhyt matka Kauppakeskus Willaan, jossa voi istahtaa vaikka jäätelölle tai smoothielle ja miettiä sopivia tuliaisia sille parhaalle kaverille vietäväksi.  

Mielenkiintoinen käyntikohde aivan kaikille on Suomen Metsästysmuseo Riihimäellä. Suomessa on metsästetty tuhansia vuosia. Tarinat, kertomukset ja luonto on koottu mahtavaksi kokonaisuudeksi. Museossa on esillä useampi perusnäyttely sekä vaihtuvia erikoisnäyttelyitä. Mikäli tämä kohde ei ole vielä tuttu, kannattaa se ottaa reissun varrelle. Tämä museo yllättää vaikuttavuudellaan.

Tärppi! Suorin ja vauhdikkain reitti teinin sydämeen saattaa löytyä nurmijärveläisen Vauhtifarmin kautta. Eteläisen Suomen ykköselämyskeskus Vauhtifarmi on avoinna kaikille heinäkuussa keskiviikosta lauantaihin. Varaustilanne ja paikalla olevien lomafiilistelijöiden määrän mukaan tarjolle voi päivän mittaan ilmaantua vauhdikkaita aktiviteetteja. Esimerkiksi vaijeriliukua, jousiammuntaa, kuplafutista, sähkö MBT-pyöräilyä, airsoftausta, tarkkuusammuntaa, paintballia tai vaikka mitä!

Vinkki siis kaikille perhekunnille: pakatkaan oman porukan lisäksi mukaan vaikka naapurin teinit ja serkut. Vinkatkaa tulostanne Vauhtifarmille etukäteen ja järjestetyt aktiviteetit on mahdollista saada vaikka omallekin porukalle.  Ja mikä parasta, farmilla on ihana lämmitetty ulkouima-allas, jossa tarkenee, vaikka ilma illalla viilenisikin. Varoituksen sana: täältä saattaa olla vaikea houkutella nuorisoa lähtemään.

Lue lisää blogiartikkeleita:

Kokous- ja retkijärjestäjän HelNo -lista

Kokous- ja retkijärjestäjän HelNo -listaPitäisi järjestää seminaari, virkistyspäivä, kokous, yritysjuhlat tai tyky-päivä? Meillä on tarjota lista, joka kattaa vaativammatkin toiveet. Miltä kuulostaisi nopea siirtyminen kohteeseen ja enemmän aikaa paikan päällä,...

Treffeillä puusta punaiselle matolle – HelNo vai HelYes?

Treffeillä puusta punaiselle matolle - HelNo vai HelYes?Miksi käyttää aikaa matkustamiseen, kun voi käyttää aikaa perillä oloon? Vain tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta olet jo lomatunnelmissa. HelsinkiNorthin matkailukohteet, komeat maisemat ja monipuoliset...

Mistä on parhaat perhelomat pienten lasten kanssa tehty?

Mistä on parhaat perhelomat pienten lasten kanssa tehty? Ylläreistä, älliköistä, hyppelystä, kiipeilystä, lyhyistä etäisyyksistä, superhyvästä ruoasta ja niistä omimmista ihmisistä kaikessa hauskassa mukana. Miten tämä sitten käytännössä järjestetään? Vastaus on...

Tunti Helsingistä ja se on HelNo to boredom!

Tunti Helsingistä  ja se on HelNo to boredom! Valmiina kesälomaseikkailuun? Hyvä - sitten mennään! Ajomatka Helsingistä kestää vain tunnin, koska päämääränä on HelsinkiNorth!Jos et ole vielä kuullut, HelsinkiNorth on tämän kesän ykköslomakohde kaikille kotimaassa...