Vastuullinen lomamatka mielessä? – Tule HelsinkiNorthin kesäiseen valtakuntaan

Onnistunut kesälomaseikkailu tekee vaikutuksen ja tuntuu pitkään – sydämessä ja mielessä, mutta ei niinkään ympäristössä. Lomalla kuuluu olla lomalla, mutta hyvä juttu on se, että vastuullisuus luontoa ja paikallista kulttuuria, yrityksiä ja toimijoita kohtaan ei vaadi ylimääräisiä ponnisteluita eikä vähennä tunnelman ja menon rentoutta.

Vaan itseasiassa päinvastoin; vastuullinen matkailu on väylä löytää juurikin sitä aitoutta, puhtautta, laatua ja välittämistä, joista vastuullinen kesälomailu koostuu fiiliksestä tinkimättä. Vastuullinen matkailu tarkoittaa siis laajempaa kokonaisuutta ympäristöajattelun lisäksi. Vastuullinen matkailija vaikuttaa positiivisesti ympäristöönsä myös taloudellisesti ja sosiaalisesti. Vastuullinen matkailuja lomailee kotimaassa, nauttii paikallisia herkkuja ja käyttää palveluita siellä missä kulloinkin kulkee.

Vastuullinen matkailija valitsee tietysti mahdollisuuksien mukaan myös mahdollisimman kestävän matkustustavan. Lähimatkailu on aina kestävä matkustusmuoto ja HelsinkiNorthin matkailukohteet sijaitsevat kahden pääkaupunkiseudulta lähtevän pääväylän läheisyydessä, mikä edesauttaa bussilla matkustamista. Alueen läpi kulkee myös yksi päärautateistämme, mikä helpottaa junan kyytiin hyppäämistä. Eikä mikään estä tekemästä kesälomareissua fillarin selästä käsin. Pyörän päällä kesä tuntuu kesältä etenkin, kun se sisältää paljon pysähdyksiä ihanissa HelNo-matkailukohteissamme.

Reissun päällä täytyy tietenkin syödä ja tuliaisiakin pitää hankkia. Lähellä tuotetut ja omin käsin sinulle valmistetut maut  odottavat sinua lukuisissa kohteissamme ja hurmaavia herkkuja löytyy myös kotiinviemisiksi. Ostoksista puheenollen, vastuullinen matkailija välttää tietenkin liikakulutusta ja valitsee laadukkaita tuotteita, joita voi käyttää pitkään. Vastuullisen matkailijan tuntee myös siitä, että hän tukee paikallista taloutta ostamalla paikallisia tuotteita ja käyttämällä paikallisia ravintoloita, kauppoja ja palveluja.

 

Ja sitten matkaan!

Muun muassa luonto- ja melontaretkiä, virkistys- ja tykypäiviä sekä tunnelmallisia erämaaruokailuja järjestävä mäntsäläläinen Elämyksen Taika pitää omalta osaltaan huolen siitä, että myös tulevat sukupolvet voivat nauttia puhtaasta ja kauniista luonnosta. Yritys toteuttaa tapahtumansa luontoa kunnioittaen sitoutumalla kestävän luontomatkailun ja roskattoman retkeilyn periaatteisiin. Miltä kuulostaisi jokamiesmelontaretki Mustijoella tukikohtana Sarvikota? Retken päätteeksi nautitaan nokipannukahvit ja aaaah, niin ihania lettuja nuotiolla.

Samoilla linjoilla on vastuullisia elämyksiä luonnossa ja urban & nature-teemaisesti tarjoava Mood of Finland. Mood of Finlandin missio on toimia paremman tulevaisuuden puolesta luovasti, innostaen, vastuullisesti, yhdessä muiden kanssa ja hyvällä mielellä. Kuulostaa ihanalta ja jotenkin oikealta, vai mitä? Entä hiljaisuuden kävely? Tai huikea Sibelius, sauna & silence -experience? Särkyneen sydämen metsäretki Helene Schjerfbeckin tarinan hengessä? Eikä siinä vielä kaikki, Mood of Finlandin kautta voit istuttaa ihka oikean rakkauden puun.

Aitoja luontoelämyksiä yrityksille ja yksityishenkilöille on tarjolla myös Hyvinkäällä. Uudenmaan Erämatkat järjestää vuosien kokemuksella ja rautaisella ammattitaidolla muun muassa työkyky-, työhyvinvointi- ja virkistyspäiviä, eräruokailutapahtumia sekä juhlia luonnon keskellä niin isoille kuin pienillekin ryhmille. Miksikö? No siksi, koska tapahtumien järjestäminen luonnon keskellä tekee niistä erityisen merkittävät ja mieleenpainuvat. Vai miltä kuulostaisi esimerkiksi kokous laavulla? Uudenmaan Erämatkat vuokraa myös kanootteja ja Packrafteja ja muita retkeilytarvikkeita, koska satunnaiseen käyttöön vuokraaminen on ekologisempi vaihtoehto kuin uuden tavaran ostaminen.

Vuokraamisen ja muutoinkin aineettomien elämysten kannalla on myös hyvinvointia, rauhaa ja luontoelämyksiä puhtaasta lähiluonnosta Tuusulasta käsin tarjoava Metsänautti. Vuokraa tentsile ja vietä ikimuistoinen yö luonnon rauhassa tai lähde ammattitaidolla järjestetylle ja vastuulliselle metsäretkelle. Ota osaa villiyrttiopastukseen, tiimikisailuun tai nauti eräruokailusta. Metsänautti järjestää luontoelämyksiä esteettömillä reiteillään myös liikuntarajoitteisille.   

Mäntsälästä käsin yksilöllisiä ja monipuolisia luontokokemuksia Etelä-Suomen rannikoilta arktisille tuntureille järjestävä Vega Adventure on mainio valinta, kun on tarkoitus rauhoittua luonnossa liikkuen ja harrastaen.

Lue lisää blogiartikkeleita:

Kokous- ja retkijärjestäjän HelNo -lista

Kokous- ja retkijärjestäjän HelNo -listaPitäisi järjestää seminaari, virkistyspäivä, kokous, yritysjuhlat tai tyky-päivä? Meillä on tarjota lista, joka kattaa vaativammatkin toiveet. Miltä kuulostaisi nopea siirtyminen kohteeseen ja enemmän aikaa paikan päällä,...

Treffeillä puusta punaiselle matolle – HelNo vai HelYes?

Treffeillä puusta punaiselle matolle - HelNo vai HelYes?Miksi käyttää aikaa matkustamiseen, kun voi käyttää aikaa perillä oloon? Vain tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta olet jo lomatunnelmissa. HelsinkiNorthin matkailukohteet, komeat maisemat ja monipuoliset...

Reissuun vanhempien kanssa – HelNo!

Reissuun vanhempien kanssa – HelNo!Vai sittenkin joo! HelsinkiNorth on vastaus teinejä sisältävän perheen lomatoiveisiin sekä pelastus jo siinä hetkessä, kun keskustelua viritellään. Siis vanhemmat, ei huolta - me tiedämme, mihin kannattaa suunnata kesälomalle teinien...

Mistä on parhaat perhelomat pienten lasten kanssa tehty?

Mistä on parhaat perhelomat pienten lasten kanssa tehty? Ylläreistä, älliköistä, hyppelystä, kiipeilystä, lyhyistä etäisyyksistä, superhyvästä ruoasta ja niistä omimmista ihmisistä kaikessa hauskassa mukana. Miten tämä sitten käytännössä järjestetään? Vastaus on...

Tunti Helsingistä ja se on HelNo to boredom!

Tunti Helsingistä  ja se on HelNo to boredom! Valmiina kesälomaseikkailuun? Hyvä - sitten mennään! Ajomatka Helsingistä kestää vain tunnin, koska päämääränä on HelsinkiNorth!Jos et ole vielä kuullut, HelsinkiNorth on tämän kesän ykköslomakohde kaikille kotimaassa...